[ X ]
[ X ]
[ X ]
Compendiul jurisprudenței Curții Constituționale a Republicii Moldova, lansat! Panțâru: „Va deveni un manual de căpătâi”
6 Septembrie

Cartea „Compendiu al jurisprudenței Curții Constituționale a Republicii Moldova (1995-2017)” – un rezumat al celor 22 de ani de activitate ai CCM, a fost lansată astăzi la Chișinău, informează CURENTUL.

Fostul președinte al CCM, Alexandru Tănase, unul dintre autorii cărții, a vorbit despre ideea și rolul compendiului în jurisprudență.

„M-am reîntors pentru câteva clipe în acel mediu în care mi-am petrecut o bună parte din viața mea profesională. Cu mult înainte de a merge la Curtea Constituționala, am remarcat un detaliu și anume modul cum este înțeleasă jurisprudența Curții Constituționale. Jurisprudența era una butaforică și nu oferea răspunsurile care trebuia să le ofere. Un alt detaliu care a stat la baza acestui proiect ținea de sistematizare, în acest sens noi am decis să venim cu ceva absolut nou. Am decis sa venim cu o lucrare amplă, care acoperă întreg textul constituțional. Aceasta carte este un instrument foarte important și util pentru avocați, de altfel găsim în această carte argumente și poate sta la baza oricărei decizii judiciare”, a vorbit Tănase.

Președintele CCM, Tudor Panțâru, a vorbit despre utilitatea acestei lucrări. „Această carte va deveni un manual de căpătâi pentru avocați, judecători, dar și pentru mediul academic. Utilizarea acestui compendiu este foarte facilă, lucru care va fi foarte ușor să facem sesizări la Curtea Constituțională. Aici poți deschide un articol fără sa cauți toată jurisprudența. Vă recomand să-l utilizați cu îndrăzneală”, a precizat el.

La conținutul lucrării și-au mai adus aportul Rodica Secrieru, Lilia Rusu, Maria Strulea și Natalia Vâlcu-Bajurean.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților