[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizia lui Vasili Chirtoca și Ghenadie Botnaru privind viitorul lor în CMC
16 Martie

Consilierul Vasili Chirtoca, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), a vorbit despre decizia Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) cu privire la dizolvarea formațiunii din Consiliul Municipal Chișinău. Astfel, el și Ghenadie Botnaru își vor continua activitatea în calitate de consilieri independenți, informează CURENTUL.

„În anul 2015 am acceptat propunerea domnului Voronin să stau în fruntea listei din partea Partidului Comunist la alegerea Consiliului municipal. Am acceptat această propunere, fiindcă îl stimez pe domnul Voronin, dar nu numai din aceste motive, dar și pentru că îmi iubesc orașul. Mi-am dorit și doresc să ajut capitala, să-i ajut pe locuitorii ei să trăiască mai bine, eram interesat de această experiență. Eu cred că în cei 2 ani și jumătate mica noastră fracțiune a contribuit demn la dezvoltarea capitalei”, a precizat el.

Prin urmare, Chirtoca s-a referit la statului său, dar și al colegilor pentru perioada următoare în cadrul CMC. „Nici eu, nici Ghenadie Botnaru, nu ne identificăm viitorul în listele PCRM și nici în alt partid. Nu intenționăm să fim pe listele unui partid sau pe post de candidați independenți. Retragerea de pe lista a doamnei Vîsotina este o metodă a campaniei electorale. Vreau să-i mulțumesc domnului Voronin pentru că mi-a dat posibilitatea să fiu în folosul Chișinăului. Împreună cu domnul Botnaru continuăm să lucrăm în CMC în calitate de consilieri independenți”, a conchis el.

Amintim că, recent Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a decis ca fracțiunea formațiunii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) – care avea trei membri, să fie dizolvată, precizând că decizia a fost luată de către Comitetul Central al formațiunii.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților