[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi minori au jefuit o stație peco
25 Noiembrie

Infracțiunea de tâlhărie comisă în sectorul Ciocana, a fost descoperită de către ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Ciocana, de comun cu polițiștii din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, transmite CURENTUL.

În noaptea de 20 noiembrie curent, două persoane necunoscute au pătruns cu un extinctor într-o stație peco din sectorul Ciocana.

Cei doi indivizi au intrat cu cagule pe cap, și printr-un act însoțit de violenţă periculoasă pentru viaţa sau sănătatea persoanei agresate, au sustras în mod deschis din safeu, mijloace bănești în sumă totală de 26 850 lei.

Pe lângă suma de bani sustrasă, tâlhăria s-a lăsat cu vătămări corporale victimelor, dar și daune materiale considerabile pentru benzinărie. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, tinerii suspectați în comiterea infracțiunii au fost identificați, reținuți și escortați la inspectorat, pe data de 22 noiembrie, la 2 zile dupa incident. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, declarând că au cheltuit toata suma sustrasă.

Indivizii s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 14 și 16 ani, originari din capitală, fiind cercetați penal pentru un șir de alte infracțiuni similare. Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și sunt cercetați penal pentru „Tâlhărie”.

Conform Codului Penal al Rep. Moldova, acțiunile făptașilor se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților