[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderii de partide au adresat mesaje de felicitare cu ocazia începutului noului an școlar
1 Septembrie

Cu ocazia începutului noului an școlar, mai mulți lideri de partid, pe pagina lor oficială, au felicitat elevii, studenții și cadrele didactice cu noul an de studii, transmite CURENTUL.

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru a adresat cuvinte de felicitare și a ținut să menționeze despre importanța cărților în activitatea școlară.

„Să fie într-un ceas bun, dragi elevi, studenți și profesori! Nimic nu ne face mai bogați, mai înțelepți și mai buni decât Cartea! Un an nou de studii prodigios să aveți!”, a declarat Cibotaru.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu a îmbinat în mesajul său de felicitare atât sistemul educațional din RM, cât și acțiunile guvernării.

„Astăzi ar trebui să sărbătorim școala, educația, în general. Doar că, din păcate, sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit. Insuficiența de cadre didactice, atacurile politice asupra oamenilor din sistem, abandonarea reformelor de către guvernare, proastă finanțare au adus sistemul educațional într-o situație dramatică. Noi avem nevoie de o asemenea societate! Haideți să sărbătorim cadrele didactice care, în pofida tuturor dificultăților, reușesc să-i ajute pe copii și tineri să învețe să facă diferența dintre adevăr și minciună, care știu cum să le stimuleze curiozitatea, să-i ajute să-și descopere pasiunile și să-i încurajeze să-și urmeze visurile. Haideți să sărbătorim oamenii din sistemul educațional care, prin exemplul propriu, îi învață pe tineri cum să-și trăiască viața cu demnitate. Haideți să-i susținem moral pe acești oameni de care, în mare parte, depinde viitorul copiilor acestei țări.

Haideți să ne ajutăm copiii să crească drepți într-o țară condusă de o guvernare strâmbă”, a scris Sandu.

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal (PL) a îndeamnat tânăra generație spre noi realizări.

„Dragi elevi, cunoaşterea materiilor şcolare, a ştiinţelor a limbilor străine, este şansa unei vieţi mai bune este șansa de a vă dezvolta și afirma. Numai prin generaţii de oameni şcoliţi, principiali şi corecţi vom depăşi nedreptatea, greutăţile şi vom construi viitorul nostru. Fiţi convinşi de puterea voastră, de faptul că puteţi mult mai mult decât vi se cere. Dragi profesori, viitorul tinerei generaţii este în mâinile Dumneavoastră. Ştim că doriţi să le transmiteţi cele mai bune studii copiilor şi vă mulţumim pentru aceasta. Vă dorim să aveţi multă răbdare , pentru că Dvs sunteți acei care modelați caractere, personalități! Urez tuturor drum bun spre lumea cunoaşterii, realizări marcante, aspiraţii îndrăzneţe şi curaj pentru a răspunde cu demnitate tuturor provocărilor”, a conchis Ghimpu.

Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a fost cuprins de un regret, dat fiind faptul că nu a fost prezent la manifestația primului sunet de la Bălți.

„1 septembrie este sărbătoarea care rămâne cu noi întreaga viață. Mergem la școală când suntem copii și ducem copiii noștri la școală când devenim maturi. Probabil e cea mai romantică și emoționantă zi a anului. La careul școlar mereu am avut lacrimi de bucurie și nostalgie. Felicitări pentru începutul anului școlar profesorilor, părinților și pe însăși cei care învață – elevii. Îmi pare rău că nu pot participa la manifestația primului sunet de la Bălți. Pentru mine, cel care a crescut într-o familie de profesori, e o zi specială. Vreau să doresc profesorilor forțe, sănătate și câți mai mulți elevi stăruitori. Iar elevilor – succese și testări ușoare. Ele toate vor fi ușoare, dacă se va depune gândire și stăruință”, a precizat Usatîi.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a menționat că a trăit bucurii, amintiri, dor de casă și de-ai săi: „pe toate le-am trăit astăzi alături de elevii și profesorii de la Școala din Grozeștiul natal”.

„Aici am învățat primele lecții, aici am descoperit primii eroi din povești și aici am avut parte de cei mai buni dascăli. Ce emoții mă copleșesc să îi revăd astăzi și să le pot mulțumi pentru cum m-au format!

M-am întâlnit și cu elevii și le-am transmis cel mai important sfat pe care l-am primit în prima mea zi de şcoală: să fiu curios, să nu încetez să caut răspunsuri, să descopăr şi doar aşa voi reuşi să fiu în fiecare zi mai bun decât ieri. Acesta este şi mesajul pe care vreau să vi-l transmit astăzi tuturor, fiţi sârguincioşi şi disciplinaţi pentru că visul pentru care munceşti, devine realitate. Succes în noul an, dragi elevi și profesori!”, a scris Plahotniuc.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților