[ X ]
[ X ]
[ X ]
Merele, prunele și strugurii moldovenești – apreciate de locuitorii Madridului
6 Noiembrie

Merele, prunele și strugurii moldovenești au bătut mii de kilometri ca să ajungă la sfârșitul lunii octombrie la o expoziție internațională desfășurată în Madrid, Spania. Această ocazie a deschis calea către noi piețe de desfacere pentru producătorii de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului, care au participat la eveniment cu un stand comun, transmite CURENTUL.

Fructele proaspete prezentate la expoziție de membrii asociațiilor producătorilor de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului – „Moldova Fruct” și respectiv „Dnestrovskii Fruct” – au fost pe placul comercianților din mai multe țări, inclusiv cele de pe continentul african, India și Arabia Saudită.

Participarea la expoziție a fost posibilă datorită sprijinului Suediei și PNUD, oferit în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (proiectul AdTrade).

Producătorii și exportatorii de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului au vizitat totodată și una din cele mai mari piețe agroalimentare din lume – Mercamadrid. Astfel, ei s-au familiarizat cu preferințele consumatorilor de fructe din Madrid, precum și cu cerințele față de calitate și standardele de marketing.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților