[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Educației: „Vă îndemn să continuăm procesul educațional la distanță, acasă, în siguranță”
24 Martie

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, s-a adresat către elevi, studenți și părinți, informează CURENTUL.

„Republica Moldova trece printr-o situație fără precedent din cauza răspândirii epidemiei virusului COVID-19. Împreună susținem un test de solidaritate și responsabilitate. De noi toți și de fiecare în parte depinde cum vom susține acest test! Conștientizăm că educația în toate timpurile a fost garanția calmului și a bunăstării emoționale în societate. Prin urmare, vă îndemn să continuăm procesul educațional la distanță, acasă, în siguranță. Or, în această perioadă excepțională, educația este responsabilitatea tuturor. Stimați colegi, dragi părinți, datoria noastră este de a informa, a sprijini și a permite tuturor copiilor, elevilor și studenților să beneficieze de dreptul fundamental la educație. Începând cu ziua de astăzi (n.r. 23.03.2020), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează campania „Sunt RESPONSABIL! Clasa mea e ACASĂ!”. Vă îndemn să vă alăturați campaniei noastre! Procesul educațional continuă! Să fim solidari! Învățăm acasă!”, se spune într-un comunicat de presă.

De menționat că, astăzi, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că, prelungește perioada de suspendare a proceselor de formare profesională continuă a cadrelor didactice și manageriale, a activităților de învățare atât pentru copii cât și pentru adulți, oferite de persoane juridice de drept privat sau public, pe întreg teritoriul țării, până la data de 31 martie 2020.

Andriana Cheptine

received_883000385504453

Inapoi la arhiva noutaților