[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noul ministru al Economiei și Infrastructurii: „Vreau să lucrăm foarte deschis, voi lucra cu toată lumea”
10 Ianuarie

Premierul Pavel Filip l-a prezentat astăzi, la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), pe noul ministru, Chiril Gaburici, informează CURENTUL.

Pavel Filip i-a mulțumit lui Chiril Gaburici pentru că a acceptat să vină în această funcție.

„Avem relații de prietenie mai vechi și era important ca ministerul acesta reformat, care, de fapt, este cel mai mare în actualul Guvern, să aibă la cârmă un om care este un manager eficient și a demonstrat acest lucru deja prin activitatea sa. Am avut doi ani de activitate fructuoasă: 2016 – an complicat, 2017 – an în care am răsuflat mai ușor și am reușit să pornim unele reforme importante, iar 2018 este ultimul an de mandat al acestui Guvern, de aceea viteza cu care trebuie să ne mișcăm va fi una mult mai mare, astfel încât să reușim să realizăm agenda reformelor pe care o avem în față. MEI este un minister-cheie în tot ce ține de realizarea agendei de reforme. Haideți să încercăm și în 2018 să activăm departe de politic, ca la sfârșit de an cu toții împreună să ne mândrim de lucrurile pe care le-am făcut. Aduc mulțumiri lui Octavian Calmâc, pentru că a muncit într-o perioadă destul de dificilă pentru RM”, a precizat Filip.

La rândul său, Chiril Gaburici a menționat că direct de MEI depinde bunăstarea cetățenilor, direct de el depinde infrastructura din țară, volumul de investiții în RM și climatul de afaceri.

„Misiunea este foarte simplă pentru noi, trebuie să facem ca viața cetățenilor să fie mai bună în urma managementului nostru. Există toate premisele și ingredientele – atât pe plan intern, cât și extern. În același timp, avem mare nevoie de a garanta și a crea un confort pentru potențialii investitori, pentru ca posibilitățile de dezvoltare a țării să fie mai mari. Cunosc foarte bine ce avem de făcut, în același timp – cunosc și care sunt impedimentele, de aceea o să ne fie mai ușor. Vreau să lucrăm foarte deschis, voi lucra cu toată lumea. Vreau să fim onești, responsabili și dedicați”, a conchis Gaburici.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților