[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip a discutat cu noul Ambasador al Ungariei în R. Moldova. Discuțiile au vizat continuarea relațiilor de cooperare
14 Noiembrie

Perspectivele de dezvoltare a dialogului moldo-ungar au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii Premierului Pavel Filip cu noul Ambasador al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó. Șeful Executivului a salutat acreditarea diplomatului ungar în calitate de Ambasador pentru țara noastră, exprimându-și convingerea că relațiile de colaborare dintre cele două state vor continua cursul ascendent, transmite CURENTUL.

În context, Premierul a apreciat susţinerea constantă acordată de către Ungaria parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv pe platforma Grupului de la Vișegrad. Totodată, Prim-ministrul a reiterat că implementarea Acordului de Asociere este prioritatea de bază a Guvernului și s-a referit la reformele inițiate de Executiv în domeniul economic, social și cel al administrației publice centrale.

La rândul său, Ambasadorul Ungariei a reconfirmat deschiderea țării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în procesele de modernizare și în eforturile de integrare europeană. De asemenea, Sándor Szabó a exprimat disponibilitatea de a delega un Înalt Consilier UE din partea Ungariei, pentru a asista autoritățile în realizarea agendei de reforme.

Părțile au mai făcut un schimb de opinii privind relațiile Republicii Moldova cu partenerii externi, dar și privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Bruxelles, în noiembrie curent. La final, oficialii au convenit asupra menţinerii unui dialog continuu și a schimbului de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda bilaterală.

Din momentul aderării la UE, Ungaria a realizat în țara noastră peste 40 de proiecte cu o valoare totală de circa 550 mii de euro.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților