[ X ]
[ X ]
[ X ]
Popescu: „Mulțumim, Europa! Decizia istorică deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre”
24 Iunie
„Mulțumim, Europa! Decizia istorică adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Consiliului Uniunii Europene deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre. Începând de azi devenim oficial candidați pentru aderarea la Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, informează CURENTUL.
Ministrul s-a declarat onorat. „În calitate de vicepremier responsabil pe integrare europeană sunt onorat să marcăm această zi după 17 ani de când Ministerul Afacerilor Externe a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Această schimbare a denumirii a reflectat dorința cetățenilor noștri de a duce țara noastră în Uniunea Europeană. O dorință care reconfirmă astăzi caracterul ireversibil al parcursului nostru european.

În aceste luni care au precedat evenimentul de astăzi echipa noastră de la Președinție, Parlament și Guvern a muncit neobosit pentru a demonstra că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană”, a menționat el.
Oficialul a remarcat că, desigur, mai avem foarte mult de lucru pentru a reforma țara noastră, a elimina corupția, a îmbunătăți justiția, a reforma economia după standardele europene, iar de astăzi acesta devine un obiectiv la care lucrăm împreună cu partenerii noștri europeni, cu sprijinul instituțiilor și a statelor membre ale Uniunii Europene.
„Cunoaștem că drumul spre UE este lung. Procesul de aderare înseamnă a oferi fiecărui stat timp și spațiu pentru a se consolida, pentru a deveni tot mai stabil la capitolul instituțiilor democratice, de a-și crește capacitățile de a putea contribui la proiectul european. Trebuie să demonstrăm suficientă răbdare și perseverență în acțiunile noastre.
Este o bună ocazie să ne felicităm prietenii din Ucraina și Georgia pentru confirmarea perspectivei europene și să ne continuăm munca pentru edificarea unui stat european în Republica Moldova”, a subliniat ministrul.
Inapoi la arhiva noutaților