[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul RM: „În jumătate de an vom deschide Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice în fiecare raion”
6 Decembrie

Primul Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost inaugurat astăzi la Strășeni, transmite CURENTUL.

La eveniment a participat și Premierul Pavel Filip, care a menționat că deschiderea acestui Centru a fost scopul său, încă de când activa în calitate de ministru al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

„Acest Centru este deschis în baza reformei pornite la Guvern. Preconizăm ca în jumătate de an să deschidem astfel de Centre în fiecare raion din țară. Guvernul are un program de activitate și acesta prevede o agendă de reforme, cea mai importantă fiind reforma Administrației Publice. Unul din elementele de bază ale optimizării serviciilor este depolitizarea. Este o idee a mea încă din timpul când activam la MTIC și am înțeles că acest lucru este posibil. Vom aproba în scurt timp un proiect ce va permite Centrului să înregistreze partidele politice, ONG-urile sau cultele religioase. Obiectivul final este să fim cât mai aproape de cetățeni”, a spus Pavel Flip.

Directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Răilean, a menționat că în cadrul Centrului vor activa cele 5 instituții care s-au comasat.

„Instituția este una relativ nouă, iar în spate sunt oameni cu experiență de lucru din cele 5 instituții comasate: Cadastru, Registru, Starea Civilă, Camera Înregistrării de Stat și Agenția Servicii Publice. Planificăm ca în jumătate de an să deschidem 34 de astfel de Centre în toată țara. Planificăm să limităm și factorul uman, să digitalizăm procedurile pentru ca cetățeanul să vină doar cu buletinul și să nu plătească serviciile deținute de Agenție”, a spus Sergiu Răilean.

În context, președintele Consiliului Raional Strășeni, Mihail Popa, a menționat că întreaga țară va lua exemplu de la Centrul multifuncțional Strășeni pentru extinderea serviciilor.

De menționat că, Centrul multifuncțional va activa după principiul Ghișeului unic. Vor fi prestate servicii de înregistrare și evidență a populației, a unităților de drept, înregistrarea imobilelor, vor fi perfectate documentele pentru permisele auto și înmatriculare a vehiculelor. Acest Centru este rezultatul Reformei Administrației Publice Centrale inițiate de Guvernul R. Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților