[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reghina Apostolova, desemnată reprezentant împuternicit în sectoarele Râșcani și Poșta-Veche al Partidului „ȘOR”
10 August

Viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova, a fost desemnată reprezentant împuternicit al Partidului Politic „ȘOR” în sectoarele Râșcani și Poșta-Veche, transmite CURENTUL.

Candidatura acesteia a fost aleasă la reuniunea de partid care a adunat sute de membri ai formațiunii din cele două sectoare.

Prezent la ceremonie, președintele formațiunii, Ilan Șor, a declarat că bunăstarea socială a oamenilor, securitatea și încrederea în ziua de mâine, sunt cele mai importante priorități pentru partidul pe care îl conduce. Ilan Șor a mai menționat că este imposibil să elaborezi un program de acțiuni pentru toate problemele fără o comunicare directă și continuă cu locuitorii. Anume din acest motiv, s-a decis crearea unei structuri de partid a reprezentanților împuterniciți.

„Vorbim despre învățământ superior și protecție socială gratuită, construcția locuințelor sociale, crearea locurilor de muncă și lupta împotriva corupției. Și noi nu doar vorbim, dar și ne ținem de cuvânt. Chiar dacă Partidul „ȘOR” nu se află la guvernare, formațiunea a reușit să implementeze proiectele sociale în întreaga țară”, a spus Ilan Șor.

La rândul său, Reghina Apostolva a promis să justifice încrederea care i-a fost oferită.

„Voi depune toate eforturile ca împreună cu echipa de partid și locuitorii sectoarelor Râșcani și Poșta-Veche să elaborăm un plan concret de acțiuni pentru dezvoltarea sectorului, care va cuprinde cele mai stringente probleme. Sunt sigur că împreună vom putea să le rezolvăm”, a spus Reghina Apostolova.

Apostolva a mai declarat că în scurt timp, își va începe activitatea Oficiul de consultanță publică cu cetățenii. Menirea unei astfel de structuri este că locuitorii celor două sectoare vor putea să vină cu propuneri pentru elaborarea programului regional.

Reghina Apostolova s-a născut în data de 15 septembrie 1951 în Siberia, regiunea Irkutsk. Timp de peste 20 de ani, a deținut funcția de director în cadrul unui liceu din capitală. Timp de 8 ani, a deținut funcția de ales local, în Consiliul Municipal Chișinău. De asemenea, a activat și în calitate de pretor interimar al sectorului Râșcani. La alegerile locale din mai 2018, Apostolva a candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, însă înainte de scrutin, a fost exclusă ilegal și nemotivat din cursa electorală.

Crearea Institutului reprezentantului împuternicit în regiuni este o premieră pentru Moldova, implementată de Partidul „ȘOR”.

Scopul instituției este ca fiecare reprezentant împuternicit să elaboreze programul teritorial, ținând cont de  specificul și problemele locale. Până în prezent, au fost desemnați reprezentanți împuterniciți în mai multe regiuni ale țării, care au și început elaborarea programelor locale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților