[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un membru al unui grup criminal organizat riscă 20 ani închisoare pentru trafic de ființe umane
21 Februarie

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a membrului unui grup criminal organizat, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de ființe umane, transmite CURENTUL.

Potrivit actului de învinuire, făptuitorul a acţionat conform planului de activitate infracţională a membrilor grupului criminal organizat, identificând potențiala victimă, în vârstă de 18 ani, prin intermediul unei reţele de socializare. După ce a aflat despre situaţia economică grea în care se află tânăra, i-ar fi propus angajarea la un post de muncă în calitate de dansatoare într-un club de noapte pe teritoriul Turciei.

În continuare, atribuțiile activității infracționale au fost preluate de alți membri ai grupului, care au contactat și convins femeia, asigurând adăpostirea ei întru evitarea contactului cu alte persoane sau cu reprezentanţii organelor de drept. Tot ei au suportat cheltuielile legate de perfectarea de urgență a pașaportului și procurarea biletelor de avion spre ţara de destinaţie.

Ajungând în orașul Istanbul, Turcia, victima a fost întâlnită de către alți membri al grupului criminal organizat, care au transportat-o într-un apartament din orașul Marmaris, Turcia. Tânăra a fost privată de dreptul de a se deplasa liber, fiind supusă exploatării sexuale comerciale în vederea restituirii unei pretinse datorii legate de cheltuielile de transport. Acesteia i s-a permis să revină în Republica doar după ce a aflat despre decesul mamei sale.

Pentru fapta comisă făptuitorul riscă până la 20 de ani de pedeapsă cu închisoarea.

Cauza penală în privinţa celorlalţi membri ai grupului criminal organizat a fost expediată anterior în instanţa de judecată, aflându-se în proces de examinare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților