[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Conducerea ACRE: Aderarea Partidului “ȘOR” va fi utilă și pentru Moldova și pentru Alianță
11 Iunie

Partidul Politic “ȘOR” a devenit membru al uneia dintre cele mai proeminente și mai importante familii politice europene – Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), care reunește europarlamentari și formațiuni politice aflate la guvernare în peste 35 de state, informează CURENTUL. 

Potrivit unui comunicat de presă, această decizie reprezintă recunoașterea partidului din Republica Moldova drept o echipă politică de încredere și de perspectivă.

„Numeroși lideri politici europeni au salutat aderarea Partidului “ȘOR” și au promis sprijin nu doar pentru această formațiune, dar pentru Republica Moldova în general. Partidul “ȘOR” a fost acceptat la ACRE în cadrul summitul-ui desfășurat la Baku în perioada 8-9 iunie. Partidul “ȘOR” a fost reprezentat de vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber”, se spune în comunicatul de presă.

În același timp, lideri politici importanți au salutat aderarea Partidului “ȘOR” la această importantă familie politică, asigurându-i sprijinul. „Este o mare plăcere de a spune bun venit Partidului “ȘOR” în alianța noastră, în cadrul reuniunii consiliului de la Baku. Suntem încântați de faptul că Partidul “ȘOR”, condus de Ilan Șor, a devenit un partener global al alianței noastre”, a declarat directorul executiv al ACRE, Richard Milsom.

Richard Milsom, a dat asigurări că ACRE va sprijini Partidul “ȘOR”, dar și Republica Moldova, în general. „Vom continua angajamentul nostru față de Moldova și vom aduce în lucru 35 de partide politice de pe întreg continentul pentru a ajuta, dezvolta, înțelege și cunoaște situația din Moldova și ce se întâmplă pe acest teritoriu. Deci, suntem absolut încântați că au făcut acest pas să ni se alăture și îi primim în familia noastră cu inima și brațele deschise”, a menționat oficialul.

Partidul “ȘOR” va aduce o contribuție importantă Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, și-a exprimat încrederea Președintele ACRE, Jan Zahradil. „Este întotdeauna bine să primim prieteni noi, o nouă țară, o nouă națiune în familia noastră politică în creștere a Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, și suntem siguri că acest partid vor fi o mare contribuție, vom lucra împreună și sper că vom fi, de asemenea, de ajutor pentru o dezvoltare politică în Moldova, cu ajutorul noilor noștri prieteni”, potrivit președintelui ACRE.

Și directorul-executiv al cunoscutei Fundații pentru Reforma Europeană „New Derection”, Naweed Khan și-a exprimat dorința de a colabora cu noua formațiune politică și cu membri conducerii acesteia. „Felicitări, felicitări pentru aderarea la cea mai rapidă mișcare politică din Europa. Pentru mine, Naweed Khan directorul executiv al New Direction, este o mare onoare și o plăcere că o conducere atât de inspirată ni s-a alăturat. Atât Ilan Shor, cât și Marina Tauber au devenit buni prieteni de-ai noștri pe plan personal, dar acum, și pe plan profesional. Și împreună vom munci din greu nu numai pentru a îmbunătăți Moldova, ci și pentru a ne îmbunătăți alianța la nivel global. Aștept cu nerăbdare să lucrez împreună cu dvs. și aștept cu nerăbdare să vă văd curând în Republica Moldova. Mult noroc”, i-a urat Naweed Khan Partidului “ȘOR”.

De asemenea, alți membri relevanți ai ACRE au salutat aderarea Partidului “ȘOR” la prestigioasa organizație. Printre aceștia s-au numărat și europarlamentarii Amjad Bashir și Laurențiu Rebega.

La rândul său, vicepreședintele Partidului “ȘOR” și cea care a semnat declarația de aderare, Marina Tauber a declarat: „Aș dori mai întâi să mulțumesc tuturor și, bineînțeles colegilor noștri din Azerbaidjan pentru acest mare eveniment, pentru ospitalitate, pentru această ocazie de a ne exprima, care reprezintă o onoare pentru noi. Și suntem foarte fericiți să trăim acest moment foarte simbolic și foarte important pentru noi, Partidul Politic “ȘOR”, împreună cu Dvs. – familia ACRE”, a declarat Marina Tauber.

De menționat că, Partidul Politic “ȘOR” a devenit membru cu drepturi depline al ACRE la summitul Alianței de la Baku. Alianța întrunește peste 35 de partide politice, în special europene. Multe formațiuni membre se află la guvernare sau au un cuvânt greu de spus în statele lor. ACRE are și un grup parlamentar important în Parlamentul European și este una din cele mai cunoscute și autoritare organizații politice din Europa. Partidul “ȘOR” este singura formațiune politică din Moldova care a reușit să se alăture acestei influente organizații.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților