Fără știri, emisiuni politice, militare și analitice din Rusia. Parlamentul de la Chișinău a adoptat o nouă lege

the-cat-looks-at-the-russian-president-vladimir-putin-on-tv-4k_bdc9cbog__F0000
Foto: VideoBlocks

Parlamentul de la Chișinău a adoptat o nouă lege. Conform acesteia, Republica Moldova interzice difuzarea de știri, emisiuni politice, militare și analitice din Rusia. Proiectul a fost votat în două lecturi în Parlament. Pentru inițiativă au votat 61 de deputați.

Documentul prevede modificări și completări în Codul Audiovizualului. Astfel, toate programele informative, analitice, militare și politice din statele care nu au aderat la Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră nu vor putea fi retransmise în Republica Moldova (Federația Rusă și Georgia nu sunt parte a Convenției, n.r.), scrie AGORA.

Totuși, modificările nu vizează SUA, Canada și statele UE care nu sunt parte la Convenție.

Președintele Igor Dodon a anunțat că nu va promulga proiectul de lege.

„Legea elaborată de Partidul Democrat cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informațional-analitice ale televiziunii rusești este nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvântului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”, a scris pe Facebook Igor Dodon.

Inițiativa nu a fost susținută nici de deputații socialiști și comuniști.

Potrivit autorilor, modificările sunt necesare pentru a asigura securitatea informațională a statului prin impunerea anumitor limitări pentru transmisia sau difuzarea emisiunilor informativ-analitice și politice străine, la producerea cărora nu se ține cont de standardele și rigorile internaționale.

Mai multe detalii despre proiectul de lege vezi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente