Reportera diez.md merge la spitalul Medical Park din Turcia, vizat în investigația RISE. Adresează și tu o întrebare

1427875889_EQf4jQNjNezgrlQ1427875824

În urma investigației difuzate de RISE – „Bani din caritate”, reprezentanții spitalului Medical Park din Turcia au lansat o invitație pentru mai multe instituții media din Republica Moldova la Istanbul. Aceștia își propun să organizeze o vizită în cadrul spitatului și o conferință de presă pentru jurnaliști în cadrul căreia aceștia vor avea posibilitatea să adreseze întrebări conducerii spitalului și personalului.

În acest sens, vă anunțăm că, reportera diez.md, Djein Vacari, va face parte din cadrul delegației de jurnaliști ce merge la clinica Medical Park din Istanbul. Conferința de presă ar urma să aibă loc mâine, 22 februarie, ora 12:00.

Costurile deplasării și cazarea ar urma să fie acoperite de către organizatori. Ținem să anunțăm că, redacția diez.md a acceptat invitația pe motiv că este un subiect de interes public și îl vom aborda conform politicii editoariale, Codului etic și deontologic al jurnalistului. Iar asta în contextul în care în urma investigației au rămas mai multe întrebări fără răspuns. Publicarea articolelor NU va fi coordonată cu organizatorii vizitei în Istanbul. Ne propunem să reflectăm în articolele noastre toate sursele implicate în investigația RISE într-un mod echidistant și corect.

Invităm cititorii diez să scrie în comentarii întrebările la care vor să afle răspunsuri, fie să adreseze un mesaj pe pagina de Facebook a portalului nostru. 

Amintim că, RISE Moldova făcut publică ieri o investigație în care reporterii merg pe urmele mai multor persoane care fac bani din „activități de caritate”. Una din persoanele vizate în reportajul RISE Moldova cu privire la „schema de caritate”este Svetlana Sainsus. Aceasta a organizat ieri o conferință de presă în care a prezentat poziția celor de la caritate.md. Sainsus a ameninațat că va acționa în judecată portalul de investigație RISE.

De cealaltă parte, reporterul RISE Moldova, Liuba Șevciuc, cea care a realizat investigația despre „banii din caritate” spune că a muncit la această investigație aproape un an. Totodată aceasta mai susține că a prezentat acele două cazuri deoarece este o situație prea sensibilă iar unii părinți nu au avut curajul să declare în fața camerelor de vedere. Totuși, Liuba Șevciuc mai susține că din momentul publicării a mai fost contactată de alți părinți care au semnalat probleme semnalate de victimele prezentate în investigație.

 

Mai multe știri la acest subiect puteți citi aici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente