Prim-ministrul Filip, despre acuzațiile medicului Mihai Stratulat: „Nu înțeleg de ce se limitează la o postare pe Facebook”

Pavel-Filip-1000×600

Prim-ministrul, Pavel Filip, a început ședința Guvernului de astăzi, 11 iulie, cu o reacție asupra postării făcute de medicul Mihai Stratulat despre încălcările din cadrul instituțiilor medicale: Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 „S. Lazo” și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 (Viaduc).

„Am văzut postarea despre neregulile în instituțiile medicale care a apărut astăzi, unde un medic vine cu acuzații împotriva acestora, precum că acolo s-ar fi spus diagnostice incorecte la copii pentru a obține mai mulți bani. Am văzut și reacția Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, s-a creat o comisie care vor analiza situația. Eu vă propun altceva. Toți cei care văd asemenea nereguli, care ridică semne de întrebare și pentru mine, să informeze Centrul Național Anticorupție, procuratura sau autoritățile statului. Nu înțeleg de ce se limitează la o postare pe Facebook”, a menționat Filip.

De asemenea, Filip a mai adăugat că nu vrea să aștepte investigațiile comisiei, ci să intervină CNA și să dea cât mai curând explicații.

Lidia Chirioglo, director-adjunct al Centrului Național Anticorupție, a menționat că directul CNA a fost informat de situație de dimineață, s-a autosesizat și urmează să ia toate măsurile posibile.

Filip a menționat că-i vine greu să creadă că toți doctorii admit asemenea încălcări, iar dacă aceste încălcări există înseamnă că se cunosc numele celor care le admit.

„Cine a încălcat să răspundă penal, dacă se răspândesc falsuri la fel este o problemă”, a menționat Filip.

Reamintim că, medicul pediatru Mihai Stratulat a vorbit despre 2 instituții medicale din municipiul Chișinău. Într-o postare pe rețelele de socializare, medicul vorbește despre diagnozele greșite care sunt puse copiilor, pentru ca locurile libere din spitale să fie suplinite. Potrivit lui Mihai Stratulat acest lucru se face, pentru că asta aduce bani instituțiilor medicale.

La scurt timp, Spitalul Clinic Municipal de copii nr.1 a venit cu o reacție, menționând că acest acuzații nu sunt adevărate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente