Raionul Ungheni va avea un nou drum european

Foto-simbol
Foto-simbol

Foto-simbol
Foto-simbol

Raionul Ungheni va beneficia de un nou drum European, care va asigura conexiunea a 20 de localități la rețeaua de drumuri naționale, se arată într-un comunicat al Serviciului informare de la Ministerul Economiei și Infrastructurii.
Despre aceasta a anunțat ministrul Chiril Gaburici, în cadrul întâlnirii cu primarii din raionul Ungheni din 29 noiembrie.
Este vorba de drumul Cornești – Boghenii Noi – Năpădeni M5, cu o lungime pe peste 34 de kilometri.
Lucrările la acest drum au fost anunțate încă în aprilie 2015, doar că atunci se vorbea despre drumul regional Cornești-Năpădeni. În vara anului 2016, a fost anunțată licitația, doar că deja pentru reconstrucția drumului Cornești-Boghenii Noi-Năpădeni.
În februarie 2017, potrivit mold-street.md, Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat că tenderul a fost câștigat de un consorțiu format din două companii locale: EcoTehLider a milionarului Nicolae Ciornîi și Badprim SRL.
La ora actuală, ar fi trebuit să fie construit mai mult de jumătate din drum. Dar… ”După expirarea a 78% din timpul rezervat realizării contractului pe acest tronson, au fost executate doar 2% din volumul lucrărilor”, se menționează în comunicatul Ministerului Economiei și Infrastructurii.
Între timp, compania respectivă a câștigat câteva contracte de circa 100 milioane de lei pentru reabilitarea drumruilor în cadrul programului ”Drumuri bune pentur Moldova”.
Contractul pentru reconstrucția drumului Cornești-Boghenii Noi-Năpădeni a fost reziliat.
Ministrul a declarat că drumul Cornești-Boghenii Noi-Năpădeni M5 va fi reproiectat în cel mai scurt timp și va fi anunțată o nouă licitație. Potrivit dânsului, Banca Mondială va asigura linia de creditare pentru construcția acestuia.
Lucrările urmează să înceapă în primăvara anului 2019, imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile.
”Susțin orice proiect care readuce optimismul în localitățile noastre. Traseul Cornești – Boghenii Noi – Năpădeni M5 asigură accesul locuitorilor din regiune la 31 de instituții de învățământ, 10 instituții medicale, obiective turistice, stația de cale ferată, precum și cu 28 de întreprinderi. Acest drum este unul foarte important pentru regiune și voi avea grijă personal ca acesta să fie realizat calitativ și în termen”, a menționat Chiril Gaburici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *