Bloomberg: Șase comandanți militari ruși conduc insurgenții din Donbas

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bloomberg a publicat materialele SBU (Serviciului de securitate al Ucrainei), prezentate oficialilor de la Washington și confirmate, mai apoi, de către serviciul federal de recunoaștere (USIC) al SUA, potrivit cărora un locotenent și 5 generali ruși conduc militanții din Donbas.

Serviciul de securitate al Ucrainei a prezentat Casei Albe, Departamentului de Stat și Serviciului federal de recunoaștere al SUA luna trecută dovezile prezenței militarilor ruși în Estul Ucrainei. Mai târziu aceste dovezi au fost confirmate de serviciul de recunoaștere al SUA, punctează Bloomberg.

Potrivit datelor adunate de SBU, un rol-cheie în conducerea operației din Donbas îl dețin 5 generali ruși și un locotenent. E vorba de general-maiorul Oleg Țekov, comandantul brigăzii 200 de infanterie motorizată „Pecenega”, cunoscut și sub numele Oleg Turnov, comandantul brigăzii a doua a așa-numitei miliții populare al autoproclamatei republici populare Lugansk.

Un alt general e Valeri Solodciuk, supranumit și comandantul primei armate a „Novorossiei” de la Donețk. Urmează generalul Serghei Kuzovlev, care conduce forțele regulate ale armatei ruse în cadrul operațiilor din zona Luhansk, și general-maiorul Alexei Zavizion, care coordonează aceleași trupe regulate ruse în zona Donețk. În listă mai intră general-maiorul Roman Șadrin și locotenentul Anatoli Barankevici, fostul ministru al apărării al Osetiei de Sud, actualmente consilier pentru pregătirea militară a insurgenților din Luhansk.

Oficialii de la Washington au confirmat că informația, prezentată de SBU, în ansamblu, corespunde datelor serviciului federal de recunoaștere al SUA pe direcția implicației Rusiei în Ucraina, remarcă Bloomberg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...