Consiliul Politic Național al PD s-a întrunit în ședința „de urgență”. Usatîi: Vor anunța despre alegerile parlamentare din decembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Politic Național al Partidului Democrat din Moldova s-a reunit în aceste minute într-o ședință „de urgență”, fapt despre care formațiunea a anunțat după ședința săptămânală de marți a partidului. Potrivit unui anunț făcut public în această după-amiază, „pe agenda forului statutar se află subiecte legate de situația actuală din țară și de acțiunea politică a partidului în perioada următoare”, iar deciziile adoptate urmează a fi anunțate în cadrul unui briefing de presă.

De altă parte, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că astăzi democrații vor decide organizarea alegerilor parlamentare în luna decembrie, și anume pe 16 decembrie 2018. Totodată, potrivit lui Usatîi, „acum democrații analizează implementarea unui posibil al doilea tur al alegerilor în circumscripțiile uninominale”, fapt care nu i-ar conveni președintelui Igor Dodon, care a cerut „să fie lăsat așa cum este acum”, adică alegeri doar dintr-un singur tur.

Vedeți și: PDM convoacă „de urgență” Consiliul Politic Național. Formațiunea nu explică graba acestei decizii

„În această seară democrații vor anunța despre alegerile parlamentare din decembrie (16.12.2018). Acum se analizează implementarea unui posibil al doilea tur în circumscripțiile uninominale. Dodon este împotriva turului doi și roagă să fie lăsat așa cum este. Dacă stăpânului majorității parlamentare nu-i vor ieși calculele, atunci va merge la alegeri în baza vechiului sistem. Oricum va alege doar acel scenariu care-i va garanta puterea pentru următorii patru ani. Motiv de bucurie nu e”, a
scris Renato Usatîi pe pagina sa, la scurt timp după anunțarea de către PD privind convocarea Consiliului Politic Național în această seară.

Amintim că, tot în această săptămână, Renato Usatîi a declarat în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, că în proporție de 90% alegerile parlamentare vor avea loc în luna decembrie și nu pe 24 februarie 2019, așa cum s-a stabilit în cadrul ultimei ședință a Parlamentului din sesiunea de primăvară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...