(DOC) CMC decide astăzi soarta lui Chirtoacă; Socialiştii propun referendum pe 19 noiembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Municipal Chişinău ar putea stabili azi data referendumului de demitere a edilului suspendat, Dorin Chirtoacă. O spune liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu, dar şi socialistul Ion Ceban.

După ce luni magistrații Curţii de Apel au respins recursul edilului suspendat pe tema referendumului de demitere a acestuia, Ghimpu anunţă că astăzi aleșii locali ar putea stabili data desfășurării referendumului.

„Curtea de Apel Chișinău a numit examinarea recursului înaintat de Dorin Chirtoacă și apărătorii săi împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sect. Buiucani din 21.07.2017 privind revocarea din funcție prin referendum a Primarului mun. Chișinău Dorin Chirtoacă pentru 12 septembrie… Dar, din motive necunoscute, sau, mai bine zis, prea bine cunoscute, judecătorii peste noapte au schimbat examinarea lui pentru 11 septembrie. Și ce credeți că au decis?… Păi, ceea ce li s-a ordonat: să fie referendum”, anunţă Ghimpu.

Acesta declară că de vină ar fi „binomul Plahotniuc-Dodon”. „Condamnarea lui Dorin Chirtoacă devine tot mai problematică, aceștia doi (Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon – n.r.) înțelegând că nu le va fi așa ușor să pună mâna pe Primărie, cum au crezut de la bun început… Așa că pretinsa „luptă cu corupția” nu i-a ajutat deloc să-i amăgească pe europeni”, mai spune liderul PL.

În opinia liberalului, singura soluție care le-a mai rămas pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă și a înhăța primăria este referendumul, idee pe care cu ceva timp în urmă o abandonase, crezând că e de ajuns suspendarea lui pe perioada mandatului. „Dar, cu europenii nu te joci „de-a baba-oarba” și atunci au hotărât să se joace cu alegătorii, care l-au votat pe Dorin Chirtoacă. Eu cred, că și aici n-o să le meargă, căci lumea a înțeles deja cine sunt adevărații corupți și că anume ăștia trebuie să stea la răcoare”, mai spune unchiul primarului suspendat al Chişinăului.

„Decizia privind data desfășurării referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă urmează s-o ia consilierii municipali ai lui Dodon și Plahotniuc; posibil ca acest lucru să se întâmple chiar marţi, pentru că ședința CMC din ziua de joi, 8 septembrie a fost amânată pentru ziua de mâine, 12 septembrie. Au rămas câteva ore și vom vedea cine sunt cei 34 de consilieri, care vor susține desfășurarea referendumului pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General al mun. Chișnău”, se mai arată în mesajul liderului PL.

Şi socialistul Ion Ceban anunţă că astăzi aleşii locali vor stabili ziua referendumului. „Vom propune în CMC stabilirea datei desfăşurării referendumului. Prealabil 19 noiembrie. Sperăm să avem suportul altor fracţiuni, poate chiar şi PL. Ştiu că sunt doritori. În primăvară am putea avea alegeri noi în Chişinău, iar locuitorii capitalei vor avea posibilitatea să aleagă un primar care să-i reprezinte”, anunţă Ion Ceban.

Foto: Facebook/Ion Ceban


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...