Doi moldoveni, reţinuţi pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei. Nici măcar n-au aşteptat să se lase seara

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi moldoveni, dintre care unul căutat de oamenii legii pentru comiterea unui furt, au fost reţinuţi în timp ce încercau să treacă „nevăzuţi” frontiera verde, cu scopul de a ajunge în oraşul Odesa. Poliţiştii de frobntieră au reacţionat, reuşind încătuşarea indivizilor.

Cazul a avut loc ieri, în jurul orei 15:30, când patrula Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca aflată în misiune de control a observat doi bărbaţi care se îndreptau pe jos, spre linia de frontieră. Operativ, polițiștii de frontieră au acționat și la 10 metri de frontieră au reținut doi bărbați, fără acte de identitate. Din spusele acestora s-a aflat că sunt cetățeni moldoveni în vârstă de 26 şi, respectiv, 31 de ani, cu vize de domiciliu în raionul Comrat și raionul Slobozia. La fel, persoanele au recunoscut că intenționau să ajungă ilegal în Ucraina, mai exact în oraşul Odesa.

În rezultatul cercetărilor suplimentare, s-a aflat că din luna ianuarie curent unul dintre tinerii reținuți era căutat de către Inspectoratul de Poliție Cimișlia, ca fiind bănuit de comiterea infracțiunii unui furt. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Cel de-al doilea moldovean în prezent este cercetat în stare de libertate, cu obligația de a se prezenta la instituțiile de resort privind elucidarea circumstanțelor pe cazul dat.

Investigaţiile sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, fiind acumulate materialele necesare pentru desfăşurarea acţiunilor aferente şi, ca ulterior, să fie aplicate măsurile impuse de legislaţia naţională. Persoanele riscă pedeapsă penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi pe acest capăt de acuzare riscă o amendă de la 650 la 850 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 1 la 3 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 3 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...