Fost consilier al lui Filat şi Leancă, propus de Plahotniuc la funcția de ministru al Apărării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunţat candidatura la funcţia de ministru al Apărării. Este vorba de pe vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza.

Fostul consilier al lui Vlad Filat şi şef al cabinetului prim-ministrului, Guvernul Leancă, Eugen Sturza, a fost propus de către oligarhul şi liderul PD, Vlad Plahotniuc, la funcția de Ministru al Apărării, chiar dacă nu are nimic de a face cu domeniul militar.

„Astăzi prim-ministrul va înainta președintelui ţării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Am avut inițial o listă cu 7 candidați, dintre care 3 doamne. În urma consultărilor cu colegii am optat pentru un candidat care să aibă capacitatea de a moderniza Armata Națională și să știe să gestioneze politicile Ministerului Apărării. Este vorba despre cel care deține funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova, iar anterior a activat în cadrul Cancelariei Guvernului, ceea ce i-a permis să înțeleagă în detaliu modul în care funcționează instituțiile statului. Candidatul înaintat de Coaliția de guvernare este domnul Eugen Sturza”, a anunţat Plahotniuc.

Oligarhul a anunţat candidatura acestuia, declarând că nu va accepta niciun compromis, în condiţiile în care şeful statului, Igor Dodon, declara anterior că ar putea să nu accepte candidatura democraţilor la funcţia de ministru al Apărării.

„Noi vom înainta a doua oară președintelui aceeași candidatură. Nu acceptăm nici un fel de scheme și compromisuri la acest subiect, nu venim cu un candidat pentru a deruta, ca apoi să înaintăm o altă persoană”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

De menţionat că, Eugen Sturza nu are experiență profesională în domeniul serviciilor militare. Acesta a terminat Facultatea de Finanțe, Academia de Studii Economice din Moldova, Chișinău, a fost şeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Guvernul Leancă şi consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Guvernul Filat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...