Gaburici le transmite subalternilor să uite de „corupție” și „scheme sure”, pentru că vrea o „viață mai bună” pentru cetățeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noul ministru al Economiei, Chiril Gaburici, vrea o viață mai bună pentru cetățeni, iată de ce, spune el, nu va tolera corupția și „schemele sure” în instituția la șefia căreia astăzi a fost învestiti.

În cadrul ședinței de astăzi de prezentare, noul șef de la Economie a ținut să le transmită subalternilor că nu va tolera corupția sau anumite „schemele sure”. Mai mult, acesta afirmă că vrea o „viață mai bună” pentru cetățeni și încredere mai mare în țară din partea partenerilor externi.

„Ministerul Economiei este unul dintre cele mai mari ministere. De Ministerul Economiei depinde dezvoltarea, infrastructura, volumul investițiilor și climatul de afaceri din Republica Moldova. Misiunea noastră este una simplă – trebuie să facem viața mai bună a cetățenilor noștri. Există toate premisele și ingrediente. Pe plan intern avem susținerea politică, pe plan extern avem implicarea partenerilor de dezvoltare și dorința lor de a ne susține. Trebuie să facem, probabil, mai mult pentru a crește încrederea lor în Republica Moldova”, a declarat Gaburici.

În același timp, fostul prim-ministru a declarat că misiunea celor de la minister este de a implementa reforme, fără prea multe vorbe goale.

„Avem nevoie de a crea un conform mai mare pentru potențialii investitori, deoarece posibilitățile de dezvoltare ale țării vor fi mai mari. Cunosc foarte bine ce avem de făcut, cunosc și ce impedimente avem. Vreau să lucrăm foarte deschis, voi lucra cu toată lumea. Vreau să fim onești, responsabili și eficienți. Nu tolerez corupția și scheme sure, asta doar strică din imaginea țării, trebuie să lucrăm astfel încât cetățenii să aibă o mai mare încredere în Ministerul Economiei. Trebuie mai puțin să vorbim și să implementăm reforme”, a adăugat ministrul.

Mai mult, acesta își dorește ca ministerul pe care îl conduce de astăzi să stea „în prima linie” și să „țină vectorul european”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...