Iohannis și Poroșenko s-au întâlnit la Munchen

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele român Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, o întrevedere cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen, prilej cu care șeful statului român a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.

„Președintele Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei. Președintele României l-a asigurat, totodată, pe oficialul ucrainean de sprijinul României atât în plan bilateral, cât și internațional”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an.

De asemenea, convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...