Lovitură sub centură pentru Ghimpu: A fost părăsit de 2 deputați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liberalul Mihai Ghimpu rămâne fără doi deputați în Parlament. Vladimir Cernat și Artur Gutium au anunțat că părăsesc Partidul Liberal.

Cei doi liberali au anunțat că părăsesc rândurile Partidului Liberal pe o rețea de socializare, miercuri, în jurul orei 21:00. Artur Gutium anunță că părăsește PL fiind indignat de ultimele decizii luate în cadrul formațiunii politice. Mai exact, acesta se arată dezamăgit de excluderea lui Anatol Șalaru din PL, dar și de „lipsa unei democrații interne caracteristice unui partid liberal”

„Având în considerare ignorarea tuturor adresărilor către conducerea Partidului Liberal de a soluționa problemele acumulate în formațiunea noastră (inclusiv a adresărilor cluburilor liberale din mai multe state europene), modalitatea în care a fost exclus colegul nostru Anatol Șalaru, lipsa unei democrații interne caracteristice unui partid liberal, declar desolidarizarea de conducerea Partidului Liberal și continuarea activității mele legislative în calitate de deputat neafiliat”, a anunțat Gutium.

Acesta mai spune că, în continuare, se va ghida exclusiv de „programul electoral pentru care a fost votat în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și va depune toate eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, prin acțiuni practice în diverse domenii”.

Citește și: (DOC) Mai mulți membri PL aderă la partidul lui Șalaru

Și Vladimir Cernat și-a anunțat decizia de a părăsi PL într-o postare pe o rețea de socializare. Acesta își motivează decizia prin faptul că „toate tentativele mele de a dinamiza un dialog de reforma interna în cadrul conducerii Partidului Liberal s-au soldat cu eșec”.

„În toată activitatea mea politică m-am ghidat de interesele celor care au investit speranțe în viziunile mele și a echipei pe care o reprezint iar la ultimele alegeri parlamentare ne-au dat votul pentru a putea implementa reforme democratice, liberale și proeuropene. Șirul de decizii neconforme unui partid de esență liberală și lipsa unei democrații interne au adus grave prejudicii de imagine formațiunii noastre. Cu mare regret constat că toate tentativele mele de a dinamiza un dialog de reforma interna în cadrul conducerii Partidului Liberal s-au soldat cu eșec”, se arată în anunțul lui Cernat.

Deputatul mai anunță că, în continuare, voi activa în calitate de deputat neafiliat, „conducându-mă de promisiunile electorale pentru care am acces în Parlament, promovând integrarea europeană a Republicii Moldova și valorile democrației veritabile”.

Conducerea PL nu a comentat, deocamdată, decizia celor doi deputați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...