Moldovean condamnat la închisoare pentru traficarea a cinci conaționali în Rusia în scop de exploatare prin muncă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al raionului Anenii Noi a fost condamnat, recent, la zece de închisoare în penitenciar de tip închis pentru trafic de ființe umane, în scop de exploatare prin muncă. Acesta a fost recunoscut vinovat de recrutarea în intervalul martie-septembrie 2013 a cinci locuitori ai satelor Calfa și Roșcana din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite, în construcții, în orașul Moscova din Federația Rusă. În fapt însă, aceștia au muncit degeaba.

Potrivit procurorilor, după ce le-a transmis bani de drum și le-a explicat cum să ajungă la destinație, victimele au fost adăpostite în Spitalul Clinic de Psihiatrie nr.1 din orașul Moscova, unde acestea urmau să efectueze lucrări de reparație a respectivei instituții medicale. Fiind asigurați că vor fi remunerați pentru munca prestată, moldovenii au continuat să muncească gratuit timp de aproximativ 5 luni, până au înțeles că au fost înșelați.

Reveniți acasă, aceștia s-au adresat la Procuratură, pe acest caz fiind inițiată o cauză penală, iar în vara anului trecut inculpatul a fost reținut și deferit justiției.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...