A murit cel mai bătrân bărbat din lume! Peste o lună ar fi împlinit 114 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Israel Kristal, considerat cel mai bătrân bărbat din lume, a decedat, vineri, la vârsta de 113 ani, scrie The Telegraph. Supraviețuitor al Holocaustului, israelianul a fost declarat cel mai bătrân bărbat din lume, în mai 2016, la vârsta de 112 ani și 178 de zile.

„Yisrael Kristal… a murit vineri, cu o lună înainte de a împlini 114 ani”, a anunțat cotidianul Haaretz.

Născut în Polonia, lângă orașul Zarnow, pe 15 septembrie 1903, Israel Kristal a supraviețuit celor două războaie mondiale și ororilor din lagărul de concentrare de la Auschwitz. După eliberarea din lagăr, s-a mutat în Israel, unde a și primit titlul de la Guinness World Records, la locuința sa din Haifa.

„Nu știu care este secretul unei vieți lungi. Cred că totul este decis de sus și nu vom ști niciodată motivele acestei decizii. Au fost alți bărbați mai inteligenți, mai puternici și mai arătoși, dar care nu mai sunt în viață”, spunea Israel Kristal.

În 1939, după ce Polonia a fost ocupată de naziști, familia lui Kristal s-a mutat în ghetoul din Łódź. Patru ani mai târziu, a fost trimis în lagărul de la Auschwitz. Israel Kristal și-a pierdut soția și pe cei doi copii ai lor în Holocaust. El a reușit să supraviețuiască și a fost salvat de Aliați, în martie 1945. La ieșirea din lagărele de exterminare avea o greutate de doar 37 de kilograme.

Precedentul deținător al recordului de vârstă pentru bărbați, japonezul Yasutaro Koide, a murit în ianuarie 2016, la vârsta de 112 ani și 312 zile.

Cea mai vârstnică persoană din lume este americanca Susannah Mushatt Jones, care are 115 ani și 249 zile. Recordul absolut este deținut de Jeanne Calment, din Franța, care a trăit 122 ani și 164 zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...