Noi detalii despre „trenul nazist”; Aceasta ar putea fi dezgropat în curând

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Misterul trenului nazist continuă să ocupe prima pagină a ziarelor: Schițe făcute pe patul de moarte, informații transmise pe cale orală / Descoperitorii pot pretinde 10% din valoarea trenului.

Directorul pentru conservarea monumentelor din Polonia, Piotr Zuchowski, s-a declarat vineri convins în proporție de 99% de existența „trenului nazist”, a cărei recentă descoperire a stârnit emoție în rândul opiniei publice, dar și al vânătorilor de comori, scrie AFP.

Citeşte şi: (VIDEO) Comoara lui Hitler, descoperită de doi bărbați în Polonia?

„Sunt sigur 99% că un astfel de tren există, dar informațiile privind conținutul său rămân neverificabile pentru moment”, a declarat Zuchowski, în fața presei.

„Trenul nazist”, pe care un polonez și un german l-ar fi descoperit recent la Walbrzych, în sud-vestul Poloniei, a reînviat legenda trenurilor încărcate cu aur și cu bijuterii, dispărute în momentul înfrângerii Germaniei naziste, în 1945.

Zuchowski a declarat că a văzut fotografii radar ale unei garnituri de tren blindat, lungă de o sută de metri și îngropată sub pământ. Potrivit acestuia, informația privind trenul „a fost transmisă oral de o persoană care a participat la camuflarea sa” și care, „pe patul de moarte, a făcut o schiță a acestui prezumtiv loc”.

„Faptul că trenul este blindat sugerează că ar putea exista obiecte de valoare”, a adăugat el. Ar putea fi vorba despre „obiecte prețioase, opere de artă sau arhive despre a căror existență avem cunoștință, fără a le descoperi niciodată”.

Dar acest tren ar putea conține și „materiale prețioase”, iar „operațiunile de dezgropare vor trebui efectuate de servicii specializate, de geniști, din cauza riscului ca trenul să fie minat”.

Zuchowski a confirmat că avocații celor două persoane care spun că au descoperit trenul, și care doresc să-și păstreze anonimatul, au informat autoritățile, atât centrale cât și locale, despre descoperirea lor. Acesta a refuzat să ofere vreun detaliu legate de momentul începerii operațiunilor de dezgropare.

De asemenea, el a confirmat că cei doi bărbați care au descoperit trenul pot obține 10% din valoarea descoperirii lor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...