PDM renunță la retorica de partid „pro-european” și devine unul „pro-Moldova”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma anulării finanțării macrofinanciare în valoare de o sută de milioane de lei pentru Republica Moldova, după ce guvernarea nu a respectat recomandările Uniunii Europene cu privire la modificarea sistemului electoral, Partidul Democrat renunță la orientarea „pro-europeană”. Astfel, începând de astăzi, PDM se va defini „mai categoric” ca „partid pro-Moldova”. Despre aceasta a anunțat președintele democrat Vlad Plahotniuc după ședința Consiliului Politic Național desfășurată în această după-amiază.

Potrivit lui Plahotniuc, în cei 27 de ani de independență, partidele din țara noastră s-au creat și dezvoltat pe criterii geopolitice, iar oamenilor li s-a indus ideea că problemele lor sunt din cauza acestor discrepanțe.

„Multe partide au împărțit cetățenii pe astfel de categorii, dar niciun partid nu a acționat pentru moldoveni, pro-Moldova. toate aceste poziționări arată de fapt că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni. Moldovenii se confruntă însă cu aceleași probleme, indiferent că sunt pro-europeni, pro-ruși sau nu au o viziune în această privință”, a declarat Plahotniuc, anunțând că a discutat un „plan de acțiuni prin care PDM să se definească mai categoric ca un partid pro-Moldova”.

Totodată, liderul PDM a menționat că „Guvernul trebuie să-și adapteze acțiunile și prioritățile”, iar astfel vor fi operate anumite remanieri în componența Cabinetului de Miniștri, fără a preciza însă care anume vor fi acestea.

Trebuie de menționat că, încă din primele fraze ale discursului său, citit în fața presei, Plahotniuc a precizat că în cadrul ședinței a fost discutată strategia PDM pentru perioada următoare, modul în care va activa în această toamnă, precum și „pregătirea de viitoarele care vor avea loc la începutul anului viitor”. Asta în contextul în care, conform unor declarații acestea ar fi urmat să fie transferate pentru luna decembrie a acestui an, mai exact pentru 16 decembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...