Premieră în istoria celei mai mari rivalităţi din tenis, după victoria lui Nadal la US Open

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Roger Federer şi Rafale Nadal s-au întâlnit prima oară cu mai mult de 13 ani în urmă, sunt primii doi clasaţi în clasamentul all-time al turneelor de Grand Slam câştigate şi au intrat deja în al patrulea deceniu de viaţă. Cu toate acestea, cea mai mare rivalitate din istoria tenisului încă propune premiere.

Duminică seară, în finala de la US Open, Nadal l-a învins în trei seturi pe sud-africanul Kevin Anderson, scor 6-3, 6-3, 6-4, şi astfel, pentru prima oară, spaniolul şi marele său rival şi-au împărţit în mod egal victoriile la turneele de Grand Slam dintr-un an.

Federer a câştigat în 2017 la Australian Open, chiar după o finală cu Nadal, şi la Wimbledon, în timp ce ibericul a răspuns cu tradiţionalul succes de la Roland Garros şi cu titlul de la New York.

„Era dificil să-ţi imaginezi în urmă cu opt sau nouă luni că Roger şi cu mine vom câştiga patru turnee de Grand Slam în acest an. Îi mulţumesc vieţii pentru această oportunitate. Rivalitatea noastră este importantă pentru sportul nostru, din cauza diferenţei noastre de caracter şi de stil”, a declarat Nadal, după ultimul act de la US Open.

Nu a fost, însă, prima oară când Federer şi Nadal au câştigat toate cele patru turnee de Grand Slam dintr-un an. S-a mai întâmplat în trei rânduri.

În 2006 şi 2007, elveţianul s-a impus de fiecare dată la Australian Open, Wimbledon şi US Open, în timp ce Nadal a luat titlul la Roland Garros. În 2010, a fost rândul ibericului să câştige trei dintre cele patru turnee majore – Roland Garros, Wimbledon şi US Open -, Federer mulţumindu-se cu victoria de la Australian Open.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...