Pro-rusul Dodon surprinde: UE este unul din cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful statului Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii cu oficialul european, Dodon a surprins prin declarații, acesta fiind cunoscut pentru politica pro-rusească pe care o promovează.

„Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon transmite că actuala guvernare nu-l va putea surprinde pe noul Ambasador, prin fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile sau prin introducerea în Constituție a obiectivului integrării europene.

„I-am urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în ţara noastră, exprimându-mi încrederea că relațiile de cooperare în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, va continua. I-am comunicat Ambasadorului că spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău. Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 până în prezent. Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins şi dus în eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile, dar nici cu intenții deșarte de a introduce în Constituție obiectivul integrării europene”, spune şeful statului.

În context, Dodon spune că îşi exprimă speranța că noul Ambasador își va aduce aportul în dinamizarea și dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...