Robert de Niro l-a numit pe președintele american „prost”, „idiot” și „bebelușul-șef”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Actorul Robert de Niro în vârstă de 74 de ani a folosit o serie de cuvinte jignitoare la adresa președintelui american Donald Trump în timpul unui discurs ținut de actor la o gală de premiere din New York.

În discursul său de anunțare a actriței Meryl Streep (68 de ani) ca fiind câștigătoarea premiului pentru cea mai bună actriță, în cadrul galei „National Board of Review Annual Awards” din New York, De Niro l-a numit pe actualul președinte al Statelor Unite „un prost” şi „un idiot”, scrie Daily Mail.

Dublu câștigător al unui premiu Oscar, actorul l-a numit, de asemenea, pe Trump, „bebelușul-șef” și „ticălosul-șef” în timp ce discuta despre noul film în care Meryl Streep joacă rolul principal, alături Tom Hanks, „The Post”.

Filmul este centrat pe decizia luată de cotidianul The Washington Post de a publica în 1971 celebrul dosar clasificat Pentagon Papers, un document care descrie implicarea politică și militară a Statelor Unite în Războiul din Vietnam.

Tom Hanks îl întruchipează pe editorul Washington Post Ben Bradlee, iar Streep joacă rolul publicistului Katherine Graham. În 1971, ziarul a decis să publice dezvăluiri din cele 47 de volume ale dosarului Pentagon Papers. Inițial, The New York Times trebuia să publice informațiile. Președintele Nixon și procurorul general John Mitchell au obținut un ordin prin care au interzis acest lucru. Împreună, The New York Times și Washington Post au făcut apel la Curtea supremă de Justiție, în baza Primului Amendament, și au avut câștig de cauză.

„A fost fascinant să vizionez „The Post”. Această poveste a avut loc acum aproape 50 de ani, dar există multe paralele cu ce se întâmplă în zilele noastre, în mod evident (…). Acest idiot este președinte. Vorbim despre «Hainele cele noi ale împăratului» (n.r. referință la povestea semnată de autorul danez Hans Christian Andersen) – acest individ este un prost”, a declarat Robert de Niro, care nu pierde nicio ocazie de a-l critica public pe președintele american.

„Publicarea Pentagon Papers a fost un moment de mare mândrie pentru jurnalismul american. „The Times” şi „The Post” au contestat guvernul cu privire la problemele critice ale Primului Amendament. Și presa a dominat. Guvernul nostru de astăzi, cu susținerea ticălosului-șef, a pus presa sub asediu, încercând să o discrediteze prin atacuri și minciuni scandaloase. Și din nou, ca și în anul 1971, presa se deosebește cu un jurnalism curajos și exigent”, a continuat actorul.

Robert De Niro: „Mi-ar plăcea să-i dau un pumn în gură lui Trump”

De Niro este un critic cunoscut al lui Trump, spunând chiar în timpul campaniei prezidențiale că „i-ar plăcea să-i dea un pumn în faţă”.

Cea mai virulentă reacție față de candidatura lui Trump din 2016 a venit din partea actorului Robert De Niro care l-a catalogat drept „tâmpit, derbedeu și nepregătit”, mărturisind că i-ar plăcea să-i dea un pumn drept în faţă. „E atât de prost. E un derbedeu, e un câine, e un porc (…) nu se pregătește, nu îi pasă, crede că e cel mai tare în societate, nu-și plătește taxele”, a declarat artistul, un cunoscut simpatizant al democraților.

„Mă enervează atât de mult că țara asta a ajuns în punctul acesta în care șarlatanul acesta a ajuns unde a ajuns. Se laudă despre cum ar vrea să lovească oameni în gură… ei bine, mi-ar plăcea să-i dau eu un pumn în gură”, și-a continuat De Niro tirada, concluzionând că „America merge în direcția greșită cu Trump”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...