Rusia își convoacă Consiliul de Securitate după publicarea noii strategii militare a SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia și-a convocat pentru vineri, la Kremlin, Consiliul de Securitate, reuniunea acestui organism având loc după ce SUA și-au prezentat noua strategie militară în care Federația Rusă este calificată drept „stat revizionist”.

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, în cadrul reuniunii Consiliului rus de Securitate, ce va avea loc în prezența președintelui Vladimir Putin, vor fi discutate măsurile suplimentare necesare contracarării amenințărilor la securitatea națională a țării, în condițiile sancțiunilor occidentale, scrie newsru.com.

Se așteaptă însă ca, în cadrul ședinței, să fie luate în discuție și contramăsurile la noua strategie militară a SUA prezentată miercuri de Pentagon, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând deja că formulările din documentul american referitoare la Rusia demonstrează „o atitudine conflictuală, lipsită de orice obiectivitate, și pe termen lung”.

Pentagonul a prezentat miercuri noua strategie militară națională a SUA în care Rusia, alături de China, Iran și Coreea de Nord, este menționată ca „stat revizionist”, subliniindu-se în același timp că Moscova a demonstrat în mod repetat că nu respectă suveranitatea vecinilor săi și că este dispusă să folosească forța pentru a-și atinge obiectivele.

Relațiile dintre Rusia și SUA sunt la cel mai jos nivel, de la sfârșitul Războiului Rece, din cauza conflictului din estul separatist al Ucrainei. SUA și UE au instituit o serie de sancțiuni, inclusiv economice și financiare, împotriva Moscovei, acuzată de Kiev și de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe și echipamente militare în sprijinul separatiștilor proruși din estul teritoriului ucrainean, acuzații pe care Rusia le respinge categoric.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...