Se întorceau din Ucraina cu droguri în buzunare, dar au fost opriți de câinele de frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patrupedul Poliției de Frontieră Amy a dat în vileag doi cetățeni moldoveni care intenționau să introducă în țară, camuflate asupra lor, plicuri cu substanță, după miros și culoare asemănătoare marijuanei. Fiind descoperiți, indivizii și-au recunoscut intențiile și ilegalitatea comisă.

Cazul a avut loc în punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolskii, când pe direcția intrare a pistei pietonale s-au apropiat pentru controlul de rigoare la traversarea frontierei doi amici, locuitori ai orașului Otaci. La existența unui material informativ-operativ, parvenit în adresa polițiștilor de frontieră din Direcția regională Nord, s-a acționat prompt împreună cu câinele de serviciu Amy, care a și semnalat indici de nereguli. Bărbații cu vârste de 18 și respectiv 41 ani au fost reținuți și în colaborare cu vameșii s-au întreprins verificările adiționale.

Urmare a examinării corporale, echipa mixtă a depistat două pachețele de dimensiuni diferite, cu substanță de culoare verde mărunțită ce prezenta miros specific marijuanei. Unul din plicurile de polietilenă transparent a fost găsit în mâneca stângă a unuia dintre cetățeni care susține că a acceptat să fie curier la rugămintea unei cunoștințe, iar asupra celuilalt în buzunarul drept al blugilor. Cel din urmă a recunoscut că a procurat substanța de la un străin din Ucraina.

În prezent polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele legale, ambele plicuri au fost ridicate și transmise spre expertiză în rezultatul căreia se va decide mersul cercetărilor și pedeapsa persoanelor conform legislației în vigoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...