Ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă a fost amânată: Avocații cer prezența șefului Procuraturii Anticorupție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce mandatul de arest la domiciliu eliberat pe numele primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost prelungit cu 25 de zile acesta a contestat decizia la Curtea de Apel. Ședința de judecată însă nu a avut loc, pentru că nu ar fi fost prezent șeful Procuratorii Anticorupție, Viorel Morari, care ar fi emis ordonanța.

Avocatul edilului declară că decizia instanței de judecată este una ilegală și abuzivă. „În cazul în care CNA știa că urmează o licitație de nu ce a venit în acea zi să oprească licitația? De ce timp de un an și jumătate nu am fost invitat la audieri? Faptul că brusc am devenit un pericol public este, desigur, straniu, dar urmează să se pronunțe instanța”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Pe de altă parte, procurorul care instrumentează cazul spune că „ceea ce fac avocații domnului Chirtoacă este un joc, iar urmărirea penală este legală”, precizând că următoarea ședință va avea loc pe 16 august.

Amintim că, Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe data 25 mai de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA, în dosarul parcărilor cu plată. A doua zi, pe 26 mai, primarul capitalei a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Pe 22 iunie, arestul la domiciliu a fost prelungit cu încă 25 de zile. Edilul pledează nevinovat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...