Streleț: Primarii şi consilierii locali continuă să rămână ţinta unor atacuri şi tentative de corupere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aleşii locali PLDM continuă să rămână ţinta diferitor atacuri și tentative de ai corupe și de ai determina să scrie cereri de ieşire din PLDM. Despre aceasta a declarat Valeriu Streleţ, vicepreşedintele PLDM, după întâlnirea cu primarii şi consilierii liberali-democraţi.

Potrivit lui Streleș, în cadrul întâlnirii, au fost evaluate perspectivele de obstrucţionare a primăriilor care sunt conduse de liberal-democraţi în procesul de repartizare a resurselor din fondurile bugetare centrale. Totodată, aleșii locali au aprobat o declarație prin care își reconfirmă adeziunea la formațiune, dar și solidarizarea cu acțiunile de reformare ale partidului, potrivit lui Streleț.

„Am adoptat o declaraţie poltică, unde am dat o apreciere momentului politic, prin care s-a consolidat solidaritatea și unitatea partidului din cauză că aceste categorii de membri de partid, aleşii locali, primari consilieri au fost şi continuă să rămână ţinta diferitor atacuri, diferitor tentative de ai corupe, de ai determina să scrie cereri de ieşire din PLDM, or cu toate aceste eforturi şi strădanii pe care le depun „prietenii noştri”, absoluta majoritate a primarilor aleși în 2015 sunt în rândurile noastre. Din cei 289 de aleși, 263 rămân membri ai PLDM și își conștientizează rolul în promovarea politicilor și sunt realiniați în scopul de a reconstrui, renaște partidul pentru viitoarele scopuri politice”, a declarat Streleţ.

Acesta a anunțat că, aleșii locali au discut și despre mecanismele de constituire a majorității parlamentare, care în viziunea lor este nelegitimă.

„Noi am convocat această întrunire cu colegiii noştri primari şi consilieri, deoarece ei sunt categoria cea mai reprezentativă a întregului partid și cunosc stările de spirit din societate. Ne-am întrunit ca să vedem opiniile lor, cum văd ei procesele care au loc la nivel central, cum califică ei modalitatea de învestire a acestui guvern şi inaugurarea acestuia la miez de noapte, cum văd ei viitorul partidului, deoarece am demarat lucrările pentru Congres. Am avut o discuţie bună, am făcut o trecere în revistă a evoluţiilor, urmare cărora PLDM a considerat că nu se poate asocia cu actuala majoritate, având în vedere modul cum a fost creată şi că este o majoritate nereprezentativă, ilegitimă, antipopulară”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Streleț, la ședință au fost prezenți circa 230 de persoane, primari și consilieri PLDM, unica organizație care nu a fost prezentă fiind cea de la Cahul.

„Ieri au promis că vor veni 7 colegi, dar nu știu din ce considerent nu s-au prezentat. Totuși, suntem suficient de mulți pentru a riposta la acțiunele legale a majorității, care nu reprezintă voința poporului și prezintă grave carențe de legitimitate”, a conchis Valeriu Streleț.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...