Plahotniuc ar deține materiale compromițătoare cu Dodon. Usatîi: Există peste o mie de înregistrări audio

by D M
Distribuiti mai departe...

Vlad Plahotniuc deține mai multe materiale compromițătoare împotriva șefului statului, Igor Dodon. Este vorba de peste o mie de ore de înregistrări telefonice cu șeful statului făcute prin intermediul aplicației „Bria”. Despre asta a spus liderul „Partidul Nostru” Renato Usatîi, la ediția de aseară a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Plahotniuc nu dăruia aceste telefoane, făcea în așa fel încât să ajungă telefonul la tine. El nu dădea aceste telefoane pentru ca utilizatorii să discute în siguranță, ci pentru asculta discuțiile purtate de pe aceste telefoane, pentru a înregistra discuțiile purtate de pe aceste telefoane. Pur și simplu veneau procurori, polițiștii și spuneau – ați luat aceste telefoane, nu vorbiți pe Viber pe WhatsApp, Signal pentru că totul se ascultă, vorbiți doar de pe Bria pentru că este o programă securizată. Deținătorii acestor telefoane nu vorbeau doar cu Plahotniuc, ei au început să discute de pe aceste telefoane și între ei”, a declarat Usatîi.

Astfel, el susține că prin intermediul acestei aplicații, Plahotniuc a înregistrat și deține mai mult de peste 1000 de ore de conversații purtate de Igor Dodon de pe un astfel de telefon.

Pur și simplu Dodon nu doar că discuta cu Plahotniuc de pe acest telefon, dar și a început să sune și să discute de pe acest telefon cu Zinaida Greceanîi, Ion Ceban, iar Plahotniuc asculta ce discută. Sunt peste 1000 de ore de înregistrări ale discuțiilor  lui Dodon. Discuția care a apărut în presă, în care se aud voci asemănătoare cu cea a lui Ion Ceban și cea a lui Dodon a fost înregistrată prin intermediul Bria. Vă dați seama câte lucruri au discutat ei în toți acești ani. În Republica Moldova s-au petrecut multe lucruri, alegerile locale, sistemul mixt de vot, numirea judecătorilor. Acum, Igor Dodon se teme cel mai mult de întoarcea lui Plahotniuc în R. Moldova”, a mai declarat Usatîi, care a adăugat că și el a deținut un telefon pe care era instalata aplicația „Bria”.

Aceste telefoane nu era un cadou, Plahotniuc dădea aceste telefoane cu mai multe scopuri. Eu pur și simplu am primit un astfel de telefon, am plecat peste hotare unde am văzut ce conține. Pe dispozitiv era astfel de aplicație care salva toate înregistrările purtate, Plahotniuc putea să asculte tot ce discutău utilizatorii acestui telefon. Această aplicație „Bria” era un fel de Viber, WhatsApp, doar că în varianta lui Plahotniuc.”

Anerior, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a declarat că mai multe persoane, printre care și membri ai PDM au primit și deținut anterior un telefon special pentru a discuta exclusiv cu fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.