VIDEO// Stoianoglo: 29 de persoane vor fi audiate în dosarul finanțării PSRM. Este un dosar destul de voluminos

by D M
Distribuiti mai departe...

29 de persoane vor fi audiate în dosarul finanțării PSRM. Despre aceasta anunță procurorul general Alexandr Stoianoglo într-un interviu pentru Ziarul de Gardă. El spune că o persoană a fost audiată deja și că urmează celelalte. 

„Procurorul responsabil a identificat 29 de persoane fizice care urmează a fi audiate cu referire la circumstanțele acestei cauze, una dintre ele fiind deja audiată, celelalte fiind programate pentru etapa imediat următoare. Inițial, ei vor fi audiați în calitate de martori. Totodată, a fost interpelată Banca Națională a Moldovei, fiind solicitate informații relevante despre tranzacțiile pretinse a fi suspecte de spălare de bani. Inspectoratului Fiscal i s-a solicitat să accelereze controalele în derulare privind persoanele fizice vizate în acest caz”, a spus Stoianoglo. 

El a mai adăugat că unele dintre persoanele care urmează să răspundă la întrebările procurorilor sunt deputați, membri ai PSRM. Procurorul general a mai adăugat că în perioada aflării lui Viorel Morari în fruntea Procuraturii Anticorupție, pe dosar nu s-a făcut nimic. 

“Din iunie 2016 în următorii trei ani, acțiunile procesuale au avut un caracter neplanificat și inconsecvent. O acțiune de urmărire penală a fost făcută în 2016, altă acțiune — în 2017, iar în 2018 şi 2019 – nicio acțiune de urmărire penală, dosarul trezind interes doar când anumite evenimente social-politice au început a fi utilizate de unele grupuri de interese, inclusiv de unii procurori care, până în prezent, au fost responsabili în ultima instanță de ineficiența anchetei. E de menționat că, doar în noiembrie 2019, în dosar a intervenit conducătorul PA şi a dispus exercitarea urmăririi penale de către un grup din 28 de procurori şi 38 de ofițeri de urmărire penală şi de investigații, neavând niciun plan de activitate”, afirmă Stoianoglo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...