Voronin, despre vizita lui Plahotniuc în SUA: Ajută Casa Albă în lupta cu guzganii. Pe banii cui a plecat acolo?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, se artă indignat de faptul că o delegație condusă de oligarhul şi liderul Partidului Democrat, Vladmir Plahotniuc, se află în SUA, din delegaţie făcând parte mai mulţi oficiali ai Legislativului, însă nu s-a anunțat care este scopul vizitei şi pe ce bani călătoresc aceștia peste Ocean.

„Săptămâna trecută am văzut că, Casa Albă este invadată de guzgani şi șobolani mari. Acum în SUA se află, după cum am văzut pe site-ul PDM, de la stânga la dreapta, Candu, Plahotniuc şi Leancă. Pentru ce au fost invitați acolo? Ajută Casa Albă (în lupta cu guzganii – n.r.)? Care este scopul acestei delegații. Azi pe site-ul Parlamentului nu este nicio informație despre acestă vizită, dar pe cel al PD este. Vrem să ştim din ce bani şi cu ce scop se află ei în SUA”, a întrebat Vladimir Voronin în cadrul şedinţei de astăzi a Legislativului.

Oligarhul Plahotniuc, alături de vicepreşedintele democrat şi preşedintele Parlamentului Andrian Candu, preşedintele PPEM şi vicepreşedintele Parlamentului Iurie Leancă şi vicepreşedintele PDM şi ministrul Justiţiei Vlad Cebotari, se află în SUA, unde s-a întâlnit cu Will Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, Christopher Andrew Coons, Senator în Senatul SUA şi cu Markwayne Mullin, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Oklahoma.

Citeşte şi: Dat în căutare internațională de ruşi, Plahotniuc se plânge americanilor că Republica Moldova este ţinta unui „război hibrid” din partea Rusiei

Conform unui comunicat remis de PDM, Senatorul Christopher Andrew Coons a afirmat că realizează importanţa Republicii Moldova în regiune, inclusiv rolul pe care l-a jucat şi îl va putea juca în raport cu alte state din aceeaşi zonă, precum Ucraina şi Georgia. „Senatorul Coons a mai afirmat faptul că înţelege la fel de mult eforturile şi progresul făcut de ţara noastră, ca şi riscurile existente privind conflictul îngheţat prin care trece Republica Moldova”, conform sursei citate.

Plahotniuc, care a mers în SUA reprezentând coaliția de guvernare, deşi nu are nicio funcție oficială în stat, doar autointitulatul statut de coordonator al coaliției, a făcut o prezentare a principalelor reforme ale guvernării în anii 2016 şi 2017, accentuând „susţinerea pe care Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Uniunea Europeană o acordă acestor reforme”.

De asemenea, oligarhul dat în căutare internațională de ruşi, a afirmat că Republica Moldova este „ţinta unui război hibrid” din partea Federaţiei Ruse, care include „o propagandă agresivă, măsuri economice defavorabile, precum şi susţinerea forţelor politice pro-ruse din ţară”. Plahotniuc a menţionat că trupele ruseşti continuă să se afle pe teritoriul Republicii Moldova şi că ţara noastră insistă pentru retragerea acestora.

Miercuri, Interfax anunţa, cu trimitere la serviciul de presă al Judecătoriei Bismannîi din Moscova, unde a fost înregistrată solicitarea cu privire la alegerea unei măsuri preventive sub formă de detenție pentru oligarhul moldovean învinuit de omor a cel puţin două persoane, că Plahotniuc a fost anunţat în căutare internaţională.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...