image
Sursa foto: Jurnal.md

Cinci localități din Ocnița, sub Cod Roșu de Covid-19

În cinci localități din raionul Ocnița a fost instituită alertă Cod Roșu de răspândire a infecției COVID-19. Este vorba despre localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni și Sauca. Decizia a fost luată de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Ocnița, în ședința din 22 februarie.

În aceste localități, se sistează activitatea centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică, cu excepția unităților de comercializare a produselor alimentare și a farmaciilor din incinta acestora, transmite IPN. Până pe 9 martie, este sistată activitatea piețelor comerciale și a celor agricole din orașul Ocnița, Otaci și din toate localitățile raionului. Rămâne sistată activitatea transportului urban de călători în orașul Ocnița, până pe 4 martie.

Prin aceeași decizie, se sistează activitatea școlilor și grădinițelor cu prezența fizică a copiilor, elevilor și cadrelor didactice. Instruirea va avea loc online.

Având în vedere creșterea numărului de pacienți infectați, secția terapie a Spitalului Raional Ocnița  a fost transformată în secție COVID-19.

Până la 21 februarie, în raionul Ocnița au fost înregistrate în total 430 de cazuri cu COVID-19, dintre care 305 în luna februarie. În ultima săptămână, în localitățile raionului s-a înregistrat o creștere a morbidității cu 85%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: