image
Sursa foto: Agerpres.ro

Bărbatul care a omorât 51 de musulmani în două moschei din Noua Zeelandă a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Bărbatul responsabil pentru atacurile armate asupra a două moschei din Christchurch, Brenton Tarrant, a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat după uciderea a 51 de musulmani, în 2019, în Noua Zeelandă, anunţă agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

„Este de competenţa Curţii să aducă un răspuns de respingere fermă acestor fărădelegi atât de atroce", a declarat judecătorul Cameron Mander pronunţând această pedeapsă fără precedent în istoria judiciară a Noii Zeelande.

Magistratul, care a subliniat greul tribut plătit de comunitatea musulmană neozeelandeză, a afirmat că autorul masacrului a eşuat însă în promovarea ideologiei de extremă dreaptă.

La 15 martie 2019, australianul Brenton Tarrant, susţinând că face parte din mişcarea supremaţiei albilor, a deschis focul cu sânge rece în două moschei din acest oraş din sudul Noii Zeelande, în cursul rugăciunilor de vineri, omorând 51 de persoane.

El a fost găsit vinovat de 51 de crime, 40 de tentative de omor şi de un act terorist, după ce în martie a pledat vinovat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: