image
Sursa foto: Jurnal.md

Polițistul care a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni a refuzat testarea alcoolscopică

Inspectoratul General de Poliție vine cu precizări, după ce în presă a apărut informația că polițistul care a spulberat ieri seara o femeie pe trecerea de pietoni, era în stare avansată de ebrietate. Inspectoratul precizează că nu există deocamdată probe în acest sens deoarece polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager. Amintim că victima în vârstă de 36 de ani a decedat, iar șoferul în vârstă de 25 de ani a fugit de la locul accidentului.

Inspectoratul General de Poliție informează că ieri seara, după ce a fost reținut, polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager și pentru refuz i-a fost întocmit un proces- verbal.

Totodată i-au fost prelevate probe biologice, rezultatul cărora va fi cunoscut peste câteva zile.

„Reiterăm că, la moment nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate, cu atât mai mult gradul de alcoolemie.

Îndemnăm atât cetățenii, cât și clasa politică să se abțină de la publicarea propriilor păreri și să permită organelor competente să-și facă meseria cu publicarea ulterioară a deciziilor”, se spune în comunicatul IGP.

Amintim că echipajul de poliție care a ieșit la fața locului pentru a documenta accidentul a stabilit cine e proprietarul mașinii în baza plăcuței cu numărul de înmatriculare, care în urma impactului a rămas pe carosabil.

La scurt timp, mașina care a comis accidentul a fost depistată pe strada Podgorenilor, conducătorul auto fiind în mijlocul de transport împreună cu soția sa.

În urma loviturii, femeia care traversa strada regulamentar, în vârstă de 36 de ani, a decedat.

Polițistul de patrulare, care se face vinovat de producerea accidentului, a fost reținut pentru 72 de ore.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: