image
Sursa foto: procuratura.md

Elicoptere made in Moldova: Aparatele de zbor, produse ilegal la o bază pe malul Nistrului, urmau să ajungă în spațiul CSI

O serie de elicoptere după modelul „Ka 26” erau produse ilegal într-o localitate din raionul Criuleni și urmau să fie exportate tot ilegal în statele din spațiul CSI. Persoanele implicate în producerea aparatelor de zbor riscă până la 10 ani de închisoare.

În aceste clipe, procurorii și poliția efectuează percheziții la baza de producere, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru, și la domiciliile persoanelor implicate.

Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii „afacerii”, sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Potrivit PG, activitatea grupului a fost documentată pe parcursul mai multor luni de către PCCOCS și INI.

Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere „Ka 26” erau produse în condiții clandestine, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul CSI.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane.

În urma perchezițiilor de astăzi, s-a constatat că, la moment, pe liniile de producere sunt peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Pentru aceste acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 la 10 ani închisoare.

elicoptereelicoptere
elicoptereelicoptere

Noutăţile partenerilor

comentarii: