image
Sursa foto: Profimedia

Turcia sprijină aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Turcia va sprijini aderarea Finlandei și Suediei la NATO, a anunțat marți seară președintele finlandez Sauli Niinisto. El și premierul Suediei au avut o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în urma căreia a fost făcut anunțul.

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, și premierul Suediei, Magdalena Andersson, au avut marți o întâlnire cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, înainte de începerea summitului NATO.

„Ca rezultat al întâlnirii, miniștrii noștri de externe au semnat un memorandum trilateral care confirmă că, la summitul (NATO) de la Madrid din această săptămână, Turcia va sprijini invitarea Finlandei și Suediei deveni membre NATO”, a declarat președintele Sauli Niinisto, potrivit unui comunicat al președinției finlandeze.

„Pașii concreți ai accederii noastre la NATO vor fi agreați de aliații NATO în următoarele două zile, dar decizia este iminentă”, a mai precizat Niinisto.

În comunicatul președinției se mai arată că Finlanda ia în serios îngrijorările Turciei privind amenințările teroriste și „condamnă terorismul în toate formele și manifestările sale”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: