image
Sursa foto: digisport.ro

Putin l-a tras de urechi pe Khabib: Imaginea care face cât 1.000 de cuvinte

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat joi pe luptătorul rus Khabib Nurmagomedov, dar l-a şi avertizat că există "reguli morale care trebuie respectate", după victoria împotriva starului irlandez al artelor marţiale mixte, Conor McGregor, care s-a încheiat cu o bătaie generală.

"Este încă un sport şi anumite reguli trebuie să fie respectate, nu doar cele sportive, ci şi cele morale", i-a spus preşedintele Rusiei lui Nurmagomedov, care a sărit din ring, la finalul meciului cu McGregor de la Las Vegas (SUA), pentru a se răfui cu apropiaţii irlandezului, care l-au insultat pe luptătorul MMA originar din Dagestan.

În poza cu Putin și Khabib se observă cum sportivul stă cu capul în pământ în timp ce președintele i se adresează.

"Te felicit. Ţi-ai îndeplinit misiunea principală, aceea de a câştiga cu demnitate şi într-o manieră convingătoare", a adăugat Putin exprimându-şi speranţa că "sportul va avea prioritate şi vei avea relaţii bune cu adversarii săi".

"Îi voi cere tatălui tău să nu te pedepsească prea sever", a glumit liderul de la Kremlin, adresându-se tatălui campionului, prezent alături de fiul său la Ulianovsk (Volga), unde Vladimir Putin a participat la un forum dedicat succeselor sportive ale Rusiei.

Khabib Nurmagomedov şi-a cerut scuze după lupta de la Las Vegas, adăugând că tatăl său "îi va da o bătaie când se va întoarce acasă".

"Nu am luptat rău, în ciuda lipsei sale de respect faţă de echipa mea, faţă de părinţii mei şi de ţara mea. M-am comportat cu demnitate, însă au existat moment în care nu m-am mai putut controla, pentru că provocările au continuat în timpul luptei", a explicat Nurmagomedov.

Preşedintele Putin a comparat, totodată, Rusia cu "o mare familie", spunând că "desigur, într-o familie se poate întâmpla orice". El a adăugat, însă, că ruşii trebuie să ştie "să se controleze în afara ţării", dar a subliniat că "dacă suntem atacaţi din străinătate, nu doar tu, ci noi toţi putem sări într-un asemenea mod încât ei nu vor înţelege ce li s-a întâmplat".

Nurmagomedov şi-a păstrat titlul de campion mondial UFC la categoria uşoară după victoria în faţa lui McGregor. Irlandezul a suferit a patra înfrângere din cariera sa, pe parcursul căreia a obţinut 21 de victorii, în timp ce Nurmagomedov a rămas neînvins după 27 de lupte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: