image
Sursa foto: jurnal.md

Ministrul Justiției a discutat despre reformele din sistem cu o echipă de experți ai FMI

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu o echipă de experţi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 15-21 iunie.

Oficialii au discutat despre inițiativele Ministerului Justiției privind reformarea sistemului de justiție și lupta împotriva corupției, inclusiv cele care derivă din Memorandumul dintre Guvern și FMI. Experții au apreciat faptul că s-a reușit selectarea și numirea unui procuror-șef la Procuratura Anticorupție, într-un termen restrâns.

Alte subiecte discutate cu oficialii FMI au vizat reorganizarea instituțiilor responsabile de combaterea corupției, în mod special lupta cu marea corupție – Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, confiscarea bunurilor și recuperarea activelor care provin din activități infracționale.

Ministrul Justiției a mulțumit experților FMI pentru expertiza oferită la elaborarea proiectelor legislative.

Oficialii au încurajat autoritățile din RM să continue implementarea inițiativelor lansate menționând că pot miza în acest sens pe suportul necesar din partea FMI, se arată într-un comunicat emis de serviciuul de presă al MJ.

Noutăţile partenerilor

comentarii: