Image-Description
Peste 30 de incidente la vot în primele ore ale trurului II al alegerilor locale, raportate de Promo-LEX
Politic 3 noiembrie 2019, 09:50 | 1132

De la deschiderea secțiilor de votare și până la ora 09.00, membrii Misiunii de observare Promo-LEX a alegerilor au raportat 31 de incidente la vot.

La șase secții de votare, toate din Chișinău, a fost raportată prezența materialelor de publicitate, a afișajelor și panourilor electorale.

În nouă cazuri urnele de vot nu au fost sigilate conform procedurilor legale, iar în trei cazuri a fost raportată întreruperea procesului de filmare la operațiile de deschidere a secțiilor de votare.

În două situații, membrii Misiunii de observare au constatat agitație electorală sau PR negru în perimetrul de 100 de metri şi/sau în incinta secției de votare, iar în alte trei situații s-a constatat fotografierea buletinelor de vot sau alte încălcări ale secretului votului.

Misiunea de observare a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie (3 noiembrie) 2019 este un proiect al Asociației Promo-LEX, desfășurat cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin Programul „Democrație, Transparență și Responsabilitate”.

Opinia ta contează. Comentează!