Image-Description
Pavel Filip: PDM „nu visează” să facă o ofertă PSRM sau blocului ACUM pentru a reveni la guvernare
Politic 11 septembrie 2019, 10:38 | 1580

Partidul Democrat (PDM) are propria agendă și „nu visează” în prezent să facă vreo ofertă socialiștilor sau blocului ACUM pentru reconfigurarea formulei guvernamentale, susține noul președinte al formațiunii, Pavel Filip. Totodată, PDM este dispus să discute cu oricine „care vine să guverneze în interesele Republicii Moldova, dar nu contra lor”, a declarat fostul premier într-o emisiune la postul public de televiziune, Moldova 1.

Solicitat să explice cu a ajuns PDM în opoziție, chiar dacă a obținut cele mai multe mandate în Parlament din istoria sa, Pavel Filip a spus că scorul politic al formațiunii a fost insuficient.

„Noi suntem deprinși să discutăm aceste lucruri pe interior. Noi am pus câteva accente. În același timp, a trebuit să venim cu niște apeluri mobilizatoare”, declară liderul PDM.

De asemenea, el afirmă că a fost singurul candidat la șefia partidului pentru că, într-o perioadă de criză, „nu sunt prea mulți doritori care să vină în fruntea formațiunii politice”.

„Parcursul pentru a lua o decizie să candidez pentru funcția de președinte al Partidului Democrat nu a fost unul simplu și scurt. Am luat această decizie doar după ce am fost în organizațiile noastre teritoriale”, a precizat Filip.

La rândul său, editorialistul Nicolae Negru, prezent în aceeași emisiune, a opinat că, în cadrul Congresului extraordinar al PDM nu s-au pus toate accentele necesare în prezent. N-au fost clarificate unele lucruri și nu au fost oferite răspunsuri tocmai la întrebarea cum a ajuns PDM în opoziție, pe care și-o pun membrii partidului, este de părere jurnalistul. Iar faptul că PDM a abandonat puterea cu consemnul partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova înseamnă că formațiunea a trecut niște „linii roșii”, atitudine intolerabilă pentru Occidentul, consideră Nicolae Negru.

Cel de-al IX-lea Congres extraordinar al Partidului Democrat s-a desfășurat sâmbătă, 7 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!