Ce avere declară Maia Sandu și Andrei Năstase

Liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase și-au prezentat declarațiile de avere și interese personale în pragul alegerilor parlamentare. Nici Năstase, dar nici Sandu, nu declară salarii obținute din activitatea profesională.

Potrivit declarației de avere, în perioada 1 ianuarie 2017 – 1 decembrie 2018, Maia Sandu nu a obținut nici un venit la locul de muncă. Lidera PAS declară 500 RON pe care i-a câștigat în urma susținerii unei conferințe la București, dar și o dobândă în mărime de de circa 500 de dolari SUA, scrie Ziarul de Gardă.

Maia Sandu

Maia Sandu mai declară un apartament de 74,5 m.p. pe str. Alba Iulia din Chişinău, cumpărat în 2003, și un automobil Toyota Rav 4, fabricat în 2007, achiziţionat în 2012 cu 170 mii de lei. Sandu mai susţine că deţine într-un cont bancar din SUA 38,2 mii de dolari. În 2013, când abia revenise din SUA, Maia Sandu declara că deţine, puţin peste 133 mii de dolari.

Averea lui Andrei Năstase

Nici Andrei Năstase nu declară vreun venit obținut la locul de muncă.

Liderul Platformei DA declara anterior că, odată cu intrarea în politică, şi-a suspendat licenţa de avocat. Totuși, liderul Platformei DA a trecut în declarația sa de avere și interese că în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018, soţia acestuia, Angela, care locuieşte împreună cu copiii familiei Năstase în Germania, a avut un venit anual de aproape 68 de mii de euro de la o companie germană.

De asemenea, în bugetul familiei Năstase au mai intrat 14 mii de euro sub formă de indemnizaţii pentru copiii minori, dar și 35 de mii de euro obținuți în urma vânzării unui automobil de model Mercedes S350.

Andrei Năstase, locuieşte într-un imobil din orașul Codru, din componența municipiului Chişinău. Oficial, conform datelor cadastrale, imobilul valorează 2,23 milioane de lei şi are o suprafaţă de 156 m.p., fiind dată în exploatare în 2014.

Andrei Năstase deţine un automobil Nissan Maxima, fabricat în 2004, valoarea declarată a căruia este de 10 mii de euro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.