Drumul de acces spre satul Micleşti şi drumul Peresecina-Hârtopul Mare-Ohrincea vor fi reparate, cu suportul Băncii Mondiale

PE SCURT

Contractul de reparație a Coridorului 11: Drumul de acces spre satul Micleşti și drumul Peresecina – Hârtopul Mare – Ohrincea, a fost semnat astăzi de Administrația de Stat a Drumurilor și compania „GENESIS INTERNATIONAL” SRL din Republica Moldova.

Contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, pentru care Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 99 875 975,9 de lei.

PE LUNG

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23 (Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2).

Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hârtopul Mare. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 km.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a menționat că licitația pentru selectarea companiei s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Ghidului Băncii Mondiale pentru achiziția de bunuri, lucrări și servicii.

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni, plus 12 luni pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie)”.

În cadrul contractului menționat urmează a fi semnat și un contract de supervizare cu o companie internațională de consultanță, care va avea rolul de „Inginer”.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că instituția și-a propus să identifice și să repare toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț.

Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum”, a menționat ministrul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.